duminică, 1 martie 2009

Ce este zimbetul?

Aici ma refer la accea stare care deschide,care construieste,care mai degraba ofera decit sa primeasca.Aceasta stare este mai degraba o proiectie a armoniei universale decit o reactie mentala la anumiti stimuli externi,are capacitatea de a rezona si a asimila,si mai ales,de a darui.Din punct de vedere al intelegerii proprii,undeva in zona capului,in aceasta incarnare,am un zumzet permanent pe diferite tonalitati,care reprezinta un simt si o capacitate de a percepe anumite vibratii,mai mult mentale.In rest,nu ma pot lauda cu ajne si vishude,cimpuri si aure,deci plec de la cea ce pot constientiza.Si totusi ,orice element subtil are o reprezentare in acest plan, si consider ca o reprezentare a armoniei este acest zimbet luminos.In comunicare cu diversi prieteni,ne am armonizat reciproc discutind,uneori chiar aprins,iar dupa depolarizare,prin revenirea la unitate,urmeaza acest zimbet empatic in care discutiile nu isi mai au rostul,si asta in multe cazuri.
Aceasta experienta ma convinge ca Zimbetul este o stare universala,cu corespondenta in planul fizic,si este o noua etapa a intelegerii in tri-unitate.Acum,ne individualizam treptat, si sper ca nu confundam asta cu generarea unui alt ego,personajul pe care il acceptam si cu care defilam,nu are nimic de a face cu individualizarea,cit mai degraba ideea de Ou,de om prezent cu totul,cu toate partile incepind de la corp fizic pina laAbsolut,Aici si Acum.Astfel percepem ca latura mentala este un corp cu anumite caracteristici si un instrument de creatie totodata,ca latura emotionala are caracteristici similare cu starea de vis,cu directa trimitere la starea noastra astrala,ca avem energie si vitalitate pentru a actiona,apartinind unei parti energetice distincte si in sfirsit un corp fizic perceptibil prin simturi.
Toate aceste realizari creeaza un intreg,iar descrierea este sumara, si este intregul prezentei,Eu Sunt.Aud tot mai des afirmatia si ma intreb citi constientizeaza realitatea,pentru ca asta implica multa perceptie,multa responsabilitate si mai ales implicare.Deocamdata nu ma pot lauda cu asta,dar cel putin incerc sa fiu constient de Eu sunt,dindu-i permanenta si continuitate.
Mai departe,tot in sensul continuitatii,urmeaza acele corpuri care intra deocamdata la capitolul credinta cauzal,divin si absolut,pe care perceptia le ascunde insa credinta prin cunoastere le releveaza.Si ele au corespondenta in acest plan,cauzaliatea nefiind individuala decit prin particularizare,ea implicind un sens larg si o viziune holistica,divinitatea fiind acea stare de lumina,iluminare,caracteristica meditatiei sau iubirii atotcuprinzatoare iar absolutul fiind acest "mai departe",lipsa finalitatii sau- si,un simt al eternitatii.
Revenind la zimbet,el este implicare si detasare,recunoastere si asimilare,daruire si deschidere si se confunda cu Prezenta,fiindca de multe ori m am surprins cu corpul aici dar cu mintea" hais" si cu inima "cea" si in general in aceste stari de risipire,nu imi prea venea a zimbii?.

2 comentarii:

  1. Un zambet de la cineva care simte la fel ca tine ! Mi-a facut placere sa te gasesc,Adrian! Am sa mai trec pe-aici,e tare placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am Zambit si eu alaturi de voi!!!
    E frumoasa lumea aceasta, cand o privesti Zambind ...

    RăspundețiȘtergere