joi, 26 februarie 2009

De ce Triunitate?

Pentru ca,ansamblul structurilor din acest plan al existentei genereaza o aparenta de dualitate.Acest aspect este relevat sub diverse forme, in mai toate comunicarile legate de spiritualitate,mai vechi sau mai noi.Ajunsi la factorul timp,vechi sau nou,in realitate toate elementele coexista in eternitatea prezentului,este irelevant cind o informatie a ajuns aici,conteaza aplicabilitatea ei in acest prezent continuu.
Dualismul este o aplicatie simpla a polaritatii,prin care datorita simturilor limitate,percepem pe rind o parte sau alta a unor manifestari,de aici separarea in bine-rau,frumos-urit,intuneric-lumina.Luat in parte,fiecare element,fiecare manifestare contine aceste imagini in proportii diferite,nimeni nu poate puncta un bine absolut,un intuneric absolut,cea ce este absolut are caracteristici absolute,in care toate aceste aspecte isi pierd necesitatea.Din punct de vedere al viziunii noastre,aceste elemente ale manifestarii pe care le intilnim,capata valente intr-o directie sau in alta,doar pe masura experientei pe care ne ma propus-o,insa aceasta este o EXPERIENTA,buna sau rea,in care sensul este,pur si simplu,cunoastere.Aici intervine al treilea element,Noi suntem al treilea element,cel care culege roadele.
Nu vreau sa intru in speculatii de genul:Cum sa renuntam la dualism,aici depinde de nivelul fiecaruia dintre noi,dar putem constientiza relativitatea acestor elemente duale pe de o parte,pe de alta parte ca prin atentie, apare al treilea element care nu este nici unul dintre cele doua aparent opuse,sau amindoua la un loc.
Caracteristicile mintii bazate pe simturi sunt
separarea,etichetarea,diferentierea si alte aspecte de raportare,insa toate aceste elemente aparent externe se raporteaza la Noi,la cea ce suntem si la cea ce avem de facut-constientizat.Altfel spus,cea ce se manifesta exista pentru, si prin,cea ce genereaza manifestarea.Acesta este un mod impersonal de a caracteriza manifestarea,insa poate tocmai acest mod impersonal de perceptie ne lipseste,din moment ce majoritatea aspectelor ne ating,ne impresioneaza si se opresc la noi,in loc sa treaca prin noi,si sa pastram doar experienta.
Tri-ul,il regasim in tatal-mental-absolut,fiul-emotional-manifestat,spiritul-energetic-viata,si in toate elementele spirituale cu care ne-am intilnit si ne intilnim,calea de mijloc a lui Budha,neutraliatea si zimbetul maestrilor,aparenta resemnare si acceptare a lui Isus in fata manifestarilor de tot felul,iar la nivelul actual,faptul ca inca mai exista un echilibru,care se manifesta dincolo de constienta noastra,printr-o armonizare naturala,pe care treptat o constientizam, pentru a putea controla,intelege si accepta propria existenta.
Acest Trei ne leaga pe toti,el este insasi armonia si echilibrul,dincolo de simturi,dincolo de concepte si structuri mentale,dincolo de pareri-puncte de vedere,dincolo de cea ce noi ne-am obisnuit sa numim viata.
Sunt deschis totusi la pareri si puncte de vedere,adevarul fiind dinamic si constructiv,si cine stie?Poate impreuna descoperim ceva cu care nu ne-am obisnuit,dar Este viata.

4 comentarii:

  1. Trebuie doar sa ne gasim intre noi... tu ai dat startul! Trezeste si in altii si vom ajunge la Atmanul mult ravnit!
    Multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine te-am gasit Adrian. Am primit invitatia ta si iata ca am ,,zburat'' la tine. Referitor la Miscarea Zeitgeist, ce sa spun, ni s-a parut o ocazie perfecta de a actiona, fiecare in masura in care poate, bineinteles. Si putem cu totii sa actionam, sa avem curajul sa schimbam lumea in care traim. Sunt foarte multe lucruri pe care inca nu am reusit sa le inteleg, anumite ,,trairi'' daca pot sa le numesc asa, carora nu le-am dat un sens inca. Cert este in ultimele luni aceste ,,trairi'' sunt din ce in ce mai intense. Nu stiu daca au vreo influenta gandurile mele sau e ceva care vine pur si simplu din exterior. Mi-a placut cum ai descris blogul, ai spus ca vrei sa ajuti pentru ca prietenia si colaborarea sunt cele mai bune in situatia de fata. Poate voi reusi sa inteleg discutand mai mult cu persoane ca tine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,aceste este sensul Ady,numai ca transformarile de orice fel,pleaca intotdeauna din interior.De a lungul istoriei multi au incercat sa schimbe lucruri actionind direct in exterior si au fost eliminati din acest plan,sau discreditati,sau in cel mai bun caz umiliti si batjocoriti,ca dupa un timp oamenii sa spuna:mai,sa stii ca a avut dreptate.Acum se cere o transformare interioara,constienta,luciditate,bun simt iar lumea exterioara se schimba de la Sine,odata cu trezirea noastra.Nu suntem foarte multi, fata de marea masa aflata in plin proces de evolutie,care ca de obicei,profita de aceste vremuri tulburi pentru a evolua mai rapid,experientele de tot felul fiind din ce in ce mai dinamice.Avem o datorie fata de acesti oameni,fiindca multi nu stiu,desi niciunul dintre ei nu este in esenta rau,incearca sa isi modifice realitatea actionind dur,brutal,primitiv as putea spune.
    Desi nu exista separare decit aparent,cei lucizi stiu si pot,au experienta in acest plan,iar cei mai putin lucizi ii urmeaza pe ceilalti,pe de o parte pentru ca nu prea au incotro,pe de alta parte pentru ca exista solutii,Zeitgeist fiind una dintre ele.Problema este ca exista primitivi,care printr un joc al oportunitatiilor au acces la functii de decizie,desi nu sunt pregatiti in a lua decizii nici macar la nivel personal,dovada puternicele rasturnari de situatie in politica si economie.Nu ne vom lupta cu acestia,dar exista o revolutie pasnica,in care fiecare se trezeste si ajuta si pe altii sa se trezeasca,cu rabdare si bun simt.Si da ,avem nevoie de curaj,insa nu avem ce pierde,vremurile in care sa mergi sa ti cumperi o piine era un pericol au cam apus,desi mai exista interferente,insa viata este permanenta si continua,elimininind teama de orice si de oricine,realizezi simplitatea si coerenta jocului,in care toate se leaga iar aparenta duala,bine- rau,este doar experienta.Cred ca ai acces la noile informatii legate de fizica cuantica,prin care se demonstreaza ca acest plan fizic,la fel ca oricare alt plan manifestat,este informatie si energie organizata si structurata mental.Aparenta de haos si lipsa de control vine din structura mentala colectiva falsa.plina de concepte si impresii inutile,uneori chiar dramatice,ca exemplu:patologia,religia(care nu inseamna si credinta),conflictele de tot felul(care sunt depolarizari ale unor tensiuni preexistente},schimabari climaterice{care reflecta haosul si lipsa de organizare din structura mentala colectiva} si multe,multe altele.Din acest punct de vedere,Zeitgeist face aceasi greseala a iluzoriului,confundind cauzele cu efectele,forma cu fondul,iar adevarata constiinta pleaca de la fiecare,descoperind propria cauzalitate.
    Ma bucur ca suntem impreuna in acest proces de deconspirare a fricii,si pornim de la cea ce ai sesizat:prietenie si colaborare , nu se stie unde o sa ajungem fiindca toate astea nu au scop,ci sens.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adrian, tu spui ca niciunul dintre ei nu este in esenta rau,si ca incearca sa isi modifice realitatea actionind dur,brutal,primitiv. Ceea ce nu inteleg eu este tocmai aceasta diferenta, carui fapt se datoreaza evolutia spirituala? De ce unii au reusit iar altii au ramas la nivel de ,,larva''? Sa luam de exemplu teoria reancarnarii, presupunand ca avem cu totii aceeasi varsta si ca fiecare experienta a unei incarnari ne-a facut sa evoluam in functie de actiunile pe care le-am realizat in viata respectiva. Daca am facut rau celor din jur ne-am creat o datorie pe care trebuie sa o platim in urmatoarea incarnare, asa-zisa ,,karma''. Ar avea un sens, dar nu pot sa concep ideea ca un copil care sufera de foame defapt este un spirit mai putin evoluat care trebuie sa sufere pentru a-si arde ,,karma''
    Despre fizica cuantica nu stiu absolut nimic, defapt in general scoala nu prea m-a interesat (o spun cu parere de rau acum)insa o sa incerc sa ma documentez.
    Eu ii admir pe cei care au participat la realizarea documentarelor Zeitgeist pentru ca cineva trebuia sa faca ceva. Deacord ca aceasta schimbare trebuie sa vina din interiorul fiecaruia, insa marea majoritate este absorbita de haos, au nevoie de un eveniment major pentru a se trezi.
    Intrebarea este ce se va intampla cu cei care nu reusesc sa se trezeasca? Pentru ca am senzatia ca nu prea mai este timp sa avem rabdare ca fiecare sa isi constientizeze propria existenta. Cred ca depinde foarte mult de cei care sunt lucizi, sa ii sprijine, sa ii ajute pe cat e posibil, sa le arate care sensul nostru, al tuturora.

    RăspundețiȘtergere