miercuri, 6 aprilie 2011

Apel la Constiinta,apel la noi

Mi s-ar parea total neavenit sa intru pe un site,blog sau grup crestin si sa incep sa conving sau sa insir credintele mele,mai ales ca observ credinte exterioare,cu carti,alti oameni,sfinti parinti,sfinta biserica,putin sau deloc din interiorul si lumina celor care prezinta aceasta imagine.
Poate printre o reclama la nu stiu ce terapie,radiestezie si curs de expansiune sau o masiva convertire crestina in care afirmatiile confirma scopurile,mai apucam si noi sa spunem cite ceva din cea ce suntem si sa ne pastram vibratia ca grup.
Oare daca Arsenie Boca ar fii ales sa fie inginer constructor cu acelasi har si deschidere,in loc de calugar,ar fii fost la fel de cunoscut si adulat?
Observ ca new age ca termen generic este acuzat ca distruge traditi,credinte,ca se opune spiritualitatii "autentice",ce-o mai fi si aia,desi in realitate este exact invers,inertia si conservatorismul respinge din start noul,chiar si unitatea intre stiinta si spiritualitate reprezentata de fizica cuantica si geometria sacra.
OAMENI,TREZITI-VA.
Traditiile,obiceiurile,credintele formale,parerile,impresiile,senzatiile,comparatiile,separatiile,ierahiile,lupta de orice fel,opozitia,negativismul,suferinta ca stare de fond,conflictele emotionale,scenariile mentale,interesul si profitul,sunt falsul dintre asta lume si voi insiva de mii de ani.
Cei din jur nu sunt nici mai buni nici mai rai decit voi,sunt oglinda voastra si sunt exact asa cum sunteti voi.Nu trebuie sa ma convertiti la crestinism ca sa va zimbesc din suflet si sa va respect.
In lumea asta larga poate cunoasteti in total 100,500,1000 de oameni,restul sunt fundalul viu din jur,lumea este un concept pentru voi si nu o realitate care exista independent de voi.
Lumea voastra este de fapt cea ce cunoasteti si pentru fiecare in parte este la fel iar la nivel spiritual,unde aveti curajul si energia sa va avintati in cunoasterea de Sine,acolo sunteti cu perceptia.
Poate aveti nevoie de reprezentari sau poate nu,poate intuitia si bunul simt va aduce pe poteca nebatuta care sunteti,poate dragostea fata de divin si aproape va aduce aproape de cea ce este divin in voi(si sa nu imi veniti cu bulgare de tarina si biomasini),poate toate astea le un loc sau sunteti materialisti convinsi si nu va intereseaza prostiile astea.
Poate cochetati cu spiritualiatea fiindca este un mod de comportament si perceptie diferit decit cruntul dualism materialist,sau sunteti cu adevarat cimp de constiinta si va percepeti si actionati ca atare.
In fata lui Dumnezeu,totul este EGAL.Cu sau fara forma Divinul sustine toate astea nediferentiat,fiindca voi sunteti insasi alegerea,si desi ati fost constrinsi sa credeti in judecata si pedeapsa,in o fii bine,o fii rau,in profunzimea sufletului vostru stiti ca toate,chiar toate care exista pe asta lume sunt exact cea ce sunt,experiente ale vietii individualizate prin voi,si nimeni si nimic nu va trage la raspundere ca vreti sa experimentati ceva sau altceva.
Acesta este Iubirea nediferentiata care sustine tot si toate,in ea ne aflam si prin ea suntem cea ce suntem.
Aspectele dramatice si opozitile,suferinta reala sau autoindusa sunt o alegere la fondul infinit de optiuni si convingeri pe care suntem capabili sa le avem,si nu o cale imuabila a omenirii pe aceasta lume,iar pentru fiecare in parte si pentru toti cei care accepta si sustin binele,pozitivul,constructivul,armonia,poate fii altfel decit alegerea generala,cu consecinte benefice in acesta alegere.
De fapt,acesta este sensul schimbarii,si a fost intotdeauna,o evolutei a speciei umane ca si regn,aparent duala si cu mari transformari dinspre regnul animal catre altceva,si o evolutie a vietii in acest regn independenta,cu mari deschideri catre cunoastere si universalitate si cu o infinitate de cai si alegeri nu neaparat exprimate fizic.
Stiu ca pentru o parte din cei ce cititi aceste rinduri limbajul si cea ce exprima aceste cuvinte este diferit de felul in care v-ati obisnuit sa priviti propria realitate,insa viata nu se scrie in carti,nici macar aceste rinduri nu exprima viata,viata se TRAIESTE pe EA INSASI,si exact asta este scopul nostru aici si acum,sa fim cea ce suntem,in TOT cea ce ESTE.
Macar o mica portita,o lumina in tunel daca avem fiecare dintre noi,nimic nu este pierdut,in tot valul de concepte si credinte aparent in opozitie,pentru ca Calea,Adevarul si Viata suntem fiecare dintre noi in parte si toti impreuna,si in FIINTA lui ISUS daca acesta este calea noastra,dar in fiinta a tot ce inseamna viata si miscare,in intreg Universul.

4 comentarii:

 1. Daca Arsenie Boca ar fi fost orice altceva, milioane de oameni ar fi intors spatele spuselor sale, care pentru ei nu au valoare decat daca vin de la o autoritate. Astfel, cred ca esti constient ca acest apel al tau nu ii va atinge decat pe cei care deja rezoneaza cu tine, in fatza celorlalti neinsemnand nimic. Personal,iti multumesc pentru atitudine si cuvinte...

  RăspundețiȘtergere
 2. Aceasta postare am publicat-o intial pe un grup cu care rezonez,si la care printr o conjunctura creata de intiator s-au deschis brusc portile si.....ne-am umplut de crestinism aparent agresiv si reclame la diferite tipuri de spiritualitate...pe bani,unele pe bani grei.
  Nu este o reactie,atunci cind nu am posibiltatea sa fiu pozitiv sau constructiv,aleg sa fiu neutru,cit o observatie si aducere aminte nu atit la cine suntem,atributele sunt neesentiale,cit la felul cum suntem si de ce.
  Sunt constient de legea rezonantei"multi chemati,putini alesi,iar cei alesi inca se mai aleg"

  RăspundețiȘtergere
 3. "sunt falsul dintre asta lume si voi insiva de mii de ani."-fals sau second hand?si ma refer la altceva decat la valoare.

  RăspundețiȘtergere
 4. Lumea ca si natura,ca si proces al viului,nu are cum sa fie falsa,este in continua trasformare dar nu falsa.
  In schimb cea ce proiecteaza mintea noastra,care nu simte,este un flux continuu de imagini si impresii,din care in natura nu ramine nimic,iar viata merge inainte cu sau fara noi si mintea noastra.
  Fals sau sh,depinde de intentia primului venit si de cea ce putem accepta din constiinta colectiva ca fiind parte din noi insine.

  RăspundețiȘtergere