miercuri, 30 mai 2018

TAO

                                         
                                 
                                                                   TAO


           Nu intentionez sa scriu despre filosofia chineza,arta dragostei sau yin si yang. Am sa va povestesc despre CALE,calea fiecaruia si calea tuturor. Atunci cind curgi si viata curge prin tine, cu siguranta esti pe cale. Atunci cind te simti crispat, tensionat, speriat, dezorientat etc.,ai luat-o pe aratura. 

     Toate formele de initiere,maestrii, spiritualitatea generic, vorbesc despre detasare, relaxare, trait in prezent, echilibrul la toate nivelele, insa pina toate acestea nu se reflecta in orice aspect al vietii...nu este TAO. Cind iubesti si esti iubit cu siguranta este TAO, insa intre diferitele forme ale iubirii (pentru ca totul se schimba,chiar si iubirea) esti asa cum esti.
        Ceea ce numim EGO este vehicolul nostru in aceasta lume, alaturi de corp conectate prin minte si rulam impreuna cu toate trei acel film, povestea vietii noastre cu bune si rele. Prin meditatie, dragoste, arta, pasiune, creativitate si multe alte metode, transcedem nivelul personajului egotic si ne apropiem de fiinta care suntem, cea ancorata in prezent si care traieste experienta la maxim si nu este influentata de tipare, sabloane si structuri mentale.  

        Aspectul uman biologic si cel elevat, expasionat sunt aceeasi fiinta, iar jonctiunea lor creeaza realitatea asa cum o stim,cea cu creatori putini si multi consumatori. Creatori sunt doar cei care isi depasesc mai mult sau mai putin conditia si se apropie, mai mult sau mai putin, de fiinta care sunt cu adevarat.

      Cum realizam Calea si cum traim in/pe EA? Nicicum, suferim, ne zbatem, plutim in inconstienta si frica, dar incercam sa ne facem lectiile, sa fim lucizi, sa fim responsabili si incet, incet apar acele stari minunate: detasare, iubire, relaxare, incredere, echilibrul , armonie, pasiune, creativitate, sensibilitate, acceptare si intelegere etc.
        Totusi,nimic nu se opreste aici, intrebari subtile apar undeva adinc in interior: ESTI MAI OK ACUM?,CE FACi?CE ALEGI?CUM INTELEGI IUBIREA?.
        Procesul este etern si imuabil, este insasi viata, in forma si dincolo de forma, indiferent de nivel, iar acest proces suntem noi, si este TAO. Nu noi ca indivizi, fiinta noastra autentica dintotdeauna si de de pretutindeni. Nu o sa ne oprim aici si nimic nu se opreste vreodata inauntru si in afara noastra. Factorul timp, la fel de iluzoriu ca si mintea nostra efemera si volatila, isi pierde sensul in TAO, iar provocarile si experintele cresc odata cu expansiunea noastra, deci TOTUL expasioneaza,chiar daca noi numim inca expansiunea... moarte.
       Echilibrul intre maret -impersonal si cotidian - foarte personal tine de capacitatea noastra de armonizare si de perceptie, iar acesta este tot TAO, un TAO natural care vine odata cu aruncare balastului de o viata si cu evolutia REALA, nu din texte, din filme, din povesti si nici din ce crede lumea. TAO suntem noi, fiecare in parte si toti impreuna realizam TAO cind nu mai este nimic de realizat si totul se leaga in UNITATE,curgind armonios catre jonctiuna cu o alta unitate, mai expansiva si mai dinamica si tot asa la infinit.
           Partea practica si realista este felul cum intelegem sa integram maretia si calitatile CAII in viata de zi cu zi, in gesturi, fapte, actiuni, comunicare, dragoste si oglindire in celalalt. Sunt pe CALE ca si voi, vad si simt ce se schimba si ce nu, si incerc sa echilibrez mereu...ceva. Dar suntem iubire si acolo unde nu putem, ne suprascriem cumva.


                                                 

2 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , îl puteți contacta pe Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere