vineri, 27 februarie 2009

Mihaelei,si nu numai.

Am sa incerc sa explic ce inteleg eu prin cuvinte,imagini,stari ,ginduri si senzatii.Primara este cauzalitatea pe care noi,la nivelul actual, nu o percepem decit la nivel ideatic,nu poate fi caracterizata prin nici unul din elementele de mai sus,si reflecta pur si simplu evolutia,lumina.Cauzalitatea genereaza principii la nivel universal si absolut,din care o parte tine de experienta noastra individuala.Tot cauzalitatea este acea parte din noi impartiala,in care dincolo de concepte si stari,realizeaza doar experienta manifestata,in drumul spre realizarea eternitatii,a absolutului.Totusi,cu toata aparenta de separare in mai multe planuri,prezenta noastra este absoluta,in toate planurile,chiar daca nu suntem constienti decit de o mica parte din aceasta prezenta.Cea ce se cere este o conexiune constanta intre eu si Eu,intre subconstient,constient si supraconstient iar singurul element care separa aceste elemente se numeste Ego,acea parte din noi care are atribute, simturi fizice,perceptie asupra efectivului si se confunda cu planul din care face parte.Acest Ego,apartine acestui plan,el este efemer si are calitatea de instrument al spiritului,dar daca ne confundam cu el,se manifesta acea separare in planuri,stari,imagini.Se cere o prezenta plenara,cu toate aceste cimpuri aparent separate in Unitate,si de aici si unitatea cu intrega manifestare,pentru ca:"Eu si cu Tatal,Una Suntem.
Revenind la cauzalitate,pe masura ce percepem manifestarea apar stari, ginduri si imagini care condensate devin experienta si se intorc la cauzalitate,revenind dinamic in procesul manifestarilor,intr un ciclu etern la cunoasterii si recunoasterii de Sine(acel Atman multrivnit,Mihaela).
Insa toate aceste aspecte sun doar teorii,usor de inteles in plan ideatic dar fara aplicatie practica,imediata.Intelepciuea nu sta numai in intelegere,cit in practica ,in fapte.Au fost si sunt filozofi,poeti,scriitori care ne uimesc cu bogatia de imagini,culori,ideii coerente,ginduri indraznete dar aplicabilitatea acestor elemente este discutabila(si asta si vreau,sa discutam).Ce avem de facut?Sa descoperim adevarul la orice nivel si pentru asta ne folosim de cuvinte,de experienta,de prietenie si colaborare,si mai ales de fapte.Un proces bine finalizat este evident,pornind din plan cauzal,pina la nivel de fapte,care genereaza concluzia,impulsul pentru a merge inainte si in acelasi context,dinamica propriei evolutii.Nu vorbele ne caracterizeaza acesta Prezenta plenara,de care vorbeam mai sus,cit cea ce facem si cea ce suntem.
Chiar daca nu ne vedem asa cum suntem,avem o infinitate de posibilitati de a percepe cea ce Nu suntem,iar prin al treilea element ce tine de impartialul si impersonalul nostru,putem constientiza ca cea ce suntem si cea ce nu suntem,inseamna in realitate totul.
Propun sa avem rabdare in a ne descoperii,sa ne regasim in gesturi,zimbete si cuvinte simple,sa ne ajutam,nu sa ne fortam si sa ne impingem intr un proces care oricum este etern ,si hei rup nu isi are rostul.Aceasta Prezenta ne ajuta sa controlam intrega gama de vibratii,si chiar daca aparent, in anumite momente nu suntem in rezonanta,exista o dinamica a fiecaruia prin care cu rabdare si bun simt,gasim ca avem puncte comune iar intelegerea consta in faptul ca putem primii doar cea ce daruim.Altfel,sensul fiecaruia si modul in care percepe anumite planuri si aspecte,este pur particular,si atit cit nu deranjeaza pe nimeni,este minunat,dar este de preferat ca din aceasta imagine proprie sa excludem judecata,judecarea a cea ce nu ni se pare convenabil,si asta la orice nivel si indiferent de cit de dramatica sau umbrita pare aceasta imagine.

28 de comentarii:

  1. Dragul meu, tie si celor care ataca cu inconstienta lumea vizibila in planul realitatii umane va scriu:
    Cunoasterea de care tu vorbesti - nu e cunoasterea cu care te nasti, omul a ajuns prin amnezia nasterii sa caute in afara raspunsurile care le detine de atatea decenii inauntrul lor.
    Nu contest ca teoretic ce ai enuntat nu e verosimil ca mod de acceptare, dar linia e atat de subtire intre "farama de adevar" dat si confuzia de a-l prelua din afara inauntru!
    Uita-te in jurul tau Adrian, toti cei care sunt insetati de cunoastere se apuca de orice metoda compelmentara de manipulare: fie ea Yoga , Shambhala Reiki, sau "Elta" ta iubita.
    Toti cei care acceseaza deschiderea chakrelor fortat prin avalansa informationala regresiva sunt - L U A T I !!!!!!!
    Tu esti unul din ei, pentru ca nu ai gasit miezul constiintei sursei tale proprii, ci ai deschis-o spre cei care intra si uniformizeaza adeavrul cat s ate joci cu el in formele unei decorporalizari sau "viziuni" de adormit azazeii.
    Ai sa gasesti oameni cu "har" preoti, magi, asceti, calugari, bioenergo-terapeuti si alte caricaturi umane care se vor "adeptii cunoasterii" prin implementarea unor metode de manipulare de la psihologia inversa pana la parapsihologia augumentarii lor.
    Dar cati dintre acesti "initati" au purces drumul cunoasterii lor fara sa dea Cezarului ce-i al Cezarului?
    Calea e individuala dragul meu, nimeni nu poate invata pe nimeni o sursa a constiintei, odata ce ea e comuna tuturor!
    Toti vin si fac pleiade, teorii, mediteaza, transcend, stau cu zecile de ani in Ashram uri ca sa calatoreasca de nebuni multidimensionali, daca adevarul speciei noastre s-ar fi vrut a fi aici - Omul nu mai venea sa "arda" sa epuizeze si sa consume legaturile post gravitationale, noi nu am venit aici sa cautam adevaruri ! Am venit aici sa ne curatim de intemnitarea unei franturi cosmice.
    Avem nevoie unii de altii pentru a ajunge la intregirea "Core-ului", dar nu prin metodele "lor" vom ajunge la noi insine!
    Cine sunt "Ei"? Asta e alta poveste, daca o sa ai rabdare sa citesti despre lumea Agarthica ii vei recunoaste.
    Ei pun stapanire peste cei insetati de cunoastere si accesul la putere. Dar care putere? Asusrsei proprii? o .nu.. a Lor!
    De ce? Pentru ca ne vor deviati de la sursa noastra comuna si ne cumpara cu ezoterice manuale de ghidare si controlare a energiilor!
    Frumos ce cuvintezi dumneata mai sus, dar intreaba-te ce a venit din tine si ce a venit din cunoasterea data de ei?
    Unde a dus omenirea aceste metode de control si excelare?
    A salvat specia? Nu!
    A finalizat ciclul intregirii Atmanului - depsre care am vorbit ? Nu!
    Va rotiti in cerc de sute de ani si va folositi de metode patetice pentru modelarea turmei, insa om bun - adevarata cunoastere nu e in AICI.
    N-ai venit pe aceasta sfera sa cauti talcul universului si lacasul legilor energetice din componenta ta.
    Ai venit aici sa traiesti simplu, sa imbratisezi omul si dizolvarea materiei care l-a indatorat cu penitenta nasterii.
    Iubirea nu e magie si nici legatura psihico-afectiva, Iubirea e legea primara a egenrgiei cosmice care coordoneaza orice forma de materie pana la gradul maxim de unicitate a constiintei.
    Iubirea esti tu si restul nu plamadirea cu cauzalitate si efect al faptelor si manifestarilor umane deja alese.
    Nu exista bine si rau in controlul speciei, pentru ca forma data si distincta a conectari noastre faptice e unul si acelasi rol al omulu de curatire si continuitate.
    Nu exista inceput si sfarsit, pentru ce Dumnezeu cautati lumina cand intunericul e parte din ea si nu e calea spre ingerasi si Dumnezei proscrisi.
    Asa ca iarta-mi vehementa infatuarii aparente, dar sunteti mai orbi decat oile care au ajuns la simpla constiinta ca rolul lor e sa pasca si sa va dea branza!
    Treziti-va oameni buni ca colcaiti de minuni , levitari si magii de cand e pamantul asta si tot in "nicaieri" va gasiti!
    Raspunsul nu cere dovezi - pentru ca e unul singur si un singur Adevar! - I U B I R E A -
    Asa ca fiti simpli si iubitiva binele si raul din voi, fara sa va mai jucati cu energii si baghete magice care va duc intr-o regresie continua de frangere a Eului universal.
    Cat despre "Elta" si alte abureli gen Incapuciatoo- land" sa fim seriosi, omul care trece prin zid, leviteaza si pune mana sa creasca 2 inimi in loc de una, nu e puterea omului, ci a celor care v-a spalat creierul si v-a faustizat dementa si foamea de control!
    Rabdare dragii mei... ca o sa vina si ziua cand o sa rupeti cercul absurditatii cu care ati frant marele CORE!
    Iubire si om egal- adevarul pur!
    ~mihaela~

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca esti foarte inversunata,ai multe frustrari la toate nivelurile si din pacate nu ai inteles mesajul.Daca ti se pare ca eu spuneam
    altceva,ti se pare.Traim in lumi diferite,eu printe oameni,tu?Daca nu poti intelege nici macar elemente simple si cea ce cere bunul simt,atunci prefer sa ramin asa neevoluat,decit in cea ce tu iti imaginezi ca inseamna evolutie.
    Cit priveste felul inversunat in care judeci diverse grupari si manifestari,mai ales ca nu ai avut curiozitatea de a le cunoaste,te aduce la un nivel de negare,chiar daca ai impresia ca e afirmare.Nu am scris(inca) despre minuni,paranormal si nici despre iubire,dar ai dreptate,nici eu nu vad iubirea ca pe magie sau legatura afectiva.Faptul ca anticipezi,este foarte bine,insa nu inteleg de ce nu ai rabdare in a stii.Multumesc oricum,mi ai dat o lectie clara despre nivelul de comunicare,ce inseamna sa foloseti cuvinte marete si rostogolitoare,fata de cei neavizati si ce inseamna sa iei prin surprindere,sunt convins ca toate astea au un sens.Nu ai sa ma convingi ca ai o cale,nici eu pe tine,de fapt nimeni pe nimeni si toti pe toti,daca asta mai inseamna ceva.In rest,iti doresc cea ce cu siguranta imi doresti si sa fie asa cum vrei tu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce am detestat pe lumea asta e absurdul!
    Stii care e cel mai intelept intre cel prost si cel destept? Prostul- pt ca el nu pune la indoiala nimic.
    Reactia ta nu ma uimeste catusi de putin: 1 pentru ca nu ai inteles nimic din ce am scris si 2 esti prea L U A T ca sa poti vedea ceva in afara lumii tale.
    Cat depsre ce am experimentat eu sau nu, fii sigur ca din gura lupului am invatat dantura, asa ca nu te pronunta doar pentru ca esti intr-o defensiva jalnica.
    nu ai scris nimic despre paranormal, dar ai facut referire la cauzalitate si trinitate, iar eu am atins un punct sensibil celui care vorbeste de o lume perceputa aiurea si care alege "elta" ca o cale spre sine.
    Dar stai linistit, ca nu mai dau apa la moara...candva ai sa intelegi ce am scris, inversunarea-mi e doar perceptia-ti cu care te aperi si o faci tare aiurea.
    Comunicare inseamna empatie, ceea ce tu nu ai- iar evolutie nu exista pt ca ierarhiile -s date de un sistem ideologic fals, toti suntem egali, nu evolueaza nimeni aici - doar se trezeste!
    Tu insa mai ai de dormit...
    Multe succese!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un om care cauta maduva spiritualitatii si scrie: "In rest,iti doresc cea ce cu siguranta imi doresti si sa fie asa cum vrei tu." e mai mult decat J A L N I C !

    Esti "varza " omule cu toata cunoasterea ta indosita de agaricii care va conduc echilibru si mintea! Pacat de voi!
    Si pe buna dreptate inversunarea-mi!
    Adios..

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela draga,iubire inseamna sa nu judeci,sa nu vorbesti urat, sa intelegi ! Pe cine esti asa de suparata? Adrian nu jigneste pe nimeni prin ceea ce scrie! Cred ca doar ai avut o zi putin mai grea! Sa ai parte de tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimata Doamna Mihaela!
    Credeti ca exista DUMNEZEU?

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimate Domnule Adrian!
    Credeti ca exista DUMNEZEU?

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, domnule anonim.la asa intrebare,asa raspuns.Dar va intreb,cu respect,ati citit ce am scris?Daca da,observati credinta in viata,in constienta si constiinta,credinta in tri,in Treime,insa daca e vorba de acel personaj mistic si partinitor,subiectiv si foarte personal,nu,nu cred.

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimate Domnule Adrian!
    Eu cred ca exista un singur DUMNEZEU care a creeat toate cele vazute si toate cele asa zise nevazute!Eu sunt crestin-ortodox si asa vreau sa raman,dar nu merg la biserica pentru ca incalca CUVANTUL LUI DUMNEZEU si Invataturile lui Iisus Hristos din Biblia Ortodoxa!
    Cum credeti Dvs. ca arata DUMNEZEU?
    .................
    Am citit despre triunitate dar nu inteleg prea bine ce credinta sustineti!
    Dvs. sunteti buddhist?Ce credinta aveti?
    Citez din Dvs.:
    "Tri-ul,il regasim in tatal-mental-absolut,fiul-emotional-manifestat,spiritul-energetic-viata,si in toate elementele spirituale cu care ne-am intilnit si ne intilnim,calea de mijloc a lui Budha,neutraliatea si zimbetul maestrilor,aparenta resemnare si acceptare a lui Isus in fata manifestarilor de tot felul,iar la nivelul actual,faptul ca inca mai exista un echilibru,care se manifesta dincolo de constienta noastra,printr-o armonizare naturala,pe care treptat o constientizam, pentru a putea controla,intelege si accepta propria existenta."
    In acest citat eu nu vad cine este DUMNEZEU?
    Cum credeti ca arata "tri-ul" despre care vorbiti si cum arata fiecare dintre acestia?
    Cui va inchinati Dvs.?
    Eu ma inchin doar lui DUMNEZEU!Nu ma inchin la icoane sau idoli!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu ma inchin iar Dumnezeu arata asa cum vrem noi sa arate.V am recomandat cartea "Conversatii cu Dumnezeu" de Neale Donald Wasch si o recomand in continuare.Chiar cu riscul de a va soca,in acest plan al existentei,Omul este Dumnezeu,insa nu oamenii,fiindca separarea vine din simturi.Poate un Dumnezeu mai limitat la acest nivel,insa aici este paradoxul,orice este parte si intreg totodata.Imaginea pe care noi am creat o,despre Dumnezeu impartial care daruieste si pedepseste,este o reflectare a dualismului nostru in care inca mai exista bine si rau,insa aceste doua aspecte sunt doar polaritati diferite ale experientei.Nu exista diavol,cum nu exista nici Dumnezeu,pentru ca asa vrem noi,si sa fie ASA CUM VREM NOI.Folosim toate aceste aspecte ca justificare,in ideea de cineva care sa ne rezolve toate problemele,eliminind astfel propria responsabilitate in fata vietii.La un nivel universal nu exista ierahii,poate sunt entitati in Univers care in comparatie cu noi,sunt zei,insa fiecare isi face datoria la nivelul la care Este,fara a isi atribui orgolii,suprematii,aceste sunt valabile doar pentru noi,la acest nivel axat pe simturi si gindire duala.Universul,vazut si nevazut,prin armonizarea celor doua polaritati,pe care noi le am exteriorizat,creaza neutralitate,viata in armonie este Neutra nu buna sau rea.Si pot contiunua aceasta polemica la nesfirsit,dar ma indoiesc ca va pot convinge,atita timp cit nu va creati capacitatea de a abstractiza,de a trece dincolo de metafore si parabole,de a intelege ca biblia este o carte care se citeste la persoana 1 prezent,ca geneza este continua si permanenta,timpul fiind tot un concept creat de noi,ca in eternitate Toti suntem Isus,pentru ca' Eu si cu Tatal,Una suntem" si niciodata o divinitate nu se refera la persoana si multe, multe altele.Daca renuntam la dialogul de pe asa zise baricade ale conceptelor noastre,poate putem vorbi despre lucruri simple si frumoase,mai aproape de viata si de adevar,si cine stie?mai aproape de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Raspundeti va rog frumos la toate intrebarile mele!
    Dvs. sunteti buddhist,yoghin,.....?Ce credinta aveti?
    Dvs. credeti ca sunteti un suflet de om intrupat sau reintrupat?Eu cred ca am mai existat pe pamant ca om si numai ca om si azi sunt un suflet de om reintrupat ca om.
    Eu nu sunt nici in spatele unei baricade si nici in fata ei si nici pe o baricada!Eu incerc sa aflu cine sunt,adica sa stiu care este numele sufletului meu dat de DUMNEZEU si de ce exist si cum a facut DUMNEZEU universul!
    Va rog detaliati cine sunt cei trei din triunitate si ce-a facut si ce fac acestia independent unul fata de celalalt sau impreuna?DUMNEZU este unic si EL lucreaza si prin Iisus Hristos si/sau prin Duhul Sfant!Nimeni nu face nimic si nici macar Iisus si nici Duhul Sfant nu face nimic fara voia lui DUMNEZEU chiar daca DUMNEZEU i-a dat lui Iisus Hristos Imparatia Cerurilor!Cate ceruri sunt?
    ..................
    Eu am citit si am auzit destule si despre Gustavo Rol...,dar eu vreau sa stiu care este credinta Dvs.!Va rog raspundeti la intrebarile mele!Puneti-mi intrebari si va voi raspunde!
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnul meu,in mod normal as refuza sa mai raspund in modul rafala,si as spune simplu,aveti dreptate in tot ce afirmati.Insa ar fi un refuz de a accepta o lectie,si ar accentua confuzia.Pe de alta parte,nominus mai inseamna si suflet in latina,iar a nominus.....parca stau de vorba cu Ulise.Ma intrebati ce credinta am ,iar eu va spun ca din punctul meu de vedere credinta inseamna cunoastere.Budhism,taoism,crestinism si alte credinte foarte vechi sau foarte noi,sincretice ,sunt fete ale spiritualitatii si:"Cercetati toate lucrurile si alegeti cea ce este bun".Referitor la reintrupare,tocmai aceasta trecere prin multe vieti,implicit multe sisteme spirituale,ma ajuta sa fiu cea ce sunt,un concept sau altul,o religie sau alta,sunt doar imagini prin care incercam sa ne regasim si cea ce conteaza fiind doar experienta,adevarul fiind dinamic,nu blocat in scripturi sau dogme,evolueaza odata cu noi.Cind e vorba de nume,totusi preferati sa fiti anonim,iar numele pe care il purtati in aceasta viata e dat chiar de Dumnezeu,de un ansamblu de forte spirituale,implicind aici si parintii care v au botezat.In eternitate,numele nostru este Eu sunt,pentru ca acest nominus are valoare doar aflati in forma,intrupati,in Absolut suntem una cu Dumnezeu.Trecind peste conceptul de timp,valabil numai in aceasta experienta a spiritului,Eu sunt este prezent Aici si Acum,si asta ne leaga pe toti,pentru ca fiecare nu poate fii decit El insusi,insa si parte din Eu sunt la modul absolut,cea ce se confunda cu Divinitatea.Pornind de la corpul fizic si pina la absolut,exista o infintitate de experiente ale spiritului,in toate formele manifestate iar aceste forme corespund celor 9 corpuri ale noastre,respectiv 9 planuri de vibratie,ceruri daca vreti,insa asta in dimensiunea noastra spirituala,fiindca exista manifestari ale spiritului in dimensiuni paralele,pe care noi nu le putem concepe sau imagina,la nivelul actual.Dumnezeu nu a creat universul,Dumnezeu Este universul,vazut sau nevazut,iar asa cum am afirmat,Geneza este permanenta,eterna,intr un lant al cauzalitatii fara de sfirsit,fiindca orice experienta,indiferent ca e vorba de cea ce facem noi acum sau crearea de galaxii,are continuitate si sens,finalitatea fiind un nou inceput.Referitor la Treime,v am rugat sa treceti dincolo de metafore,de personaje care rezolva probleme,atotputernice si veghetoare,fiindca acesta este un fel de fuga de raspundere.Puteti spune:Dumnezeu exista,insa Eu ce fac in raport cu El?Pornind de imaginea Omiprezentei,nu ne putem separa,eu sunt aici,insa Dumnezeu este acolo,undeva,fiindca asta ne exclude din existenta,si de aici toata gama de frici si temeri,de tensiuni si conflicte,chiar si religioase,cind este asa de simplu sa spui :Dumnezeu este aici,in mine si afara mea,si toate separarile si tensiunile,fricile dispar pentru ca nu isi au rostul.Tatal este Sursa,Mentalul atit la nivel universal cit si gindirea noastra individuala,Fiul este intreaga manifestare,faptele noastre iar Sfintul duh este cel ce leaga,prezenta divina,dinamica,Viata noastra.Daca aveti nevoie sa vedeti principiul exprimat in Trei ca fiind un personaj care face si drege,foarte bine,insa asta nu va absolva de propria responsabilitate,propria prezenta Divina,fiindca toate faptele dvs. bune,cu sens.sunt faptele lui Dumnezeu si toate dizarmoniile sunt separare de Dumnezeu.Insa si unele si altele sunt experiente,care va ajuta sa evoluati,sa evoluam,sa ne modificam permanent imagine si raportul cu viata,cu divinitatea.Tatal este gindirea noastra,Fiul este fapta si sentimentele noastre,Sfintul Duh este viata noastra.Si acum,despre dvs,cea ce credeti,in biblie dar nu in biserica,este o cale la fel de buna ca oricare alta si seamana cu isihasmul,calugari care au pus bazele unei imagini metafizice a credintei,cu o alimentatie curata,cu autovindecare,cu meditatie,insa a fost in alta epoca.Am folosit cuvintul Dumnezeu in aceasta postare de mai multe ori decit l am folosit in ultimii ani,pentru a fii mai aproape de dvs.,de intelegerea dvs si sper ca acest efort sa primeasca un sens.Deci va rog sa va prezentati,daca se poate sa mi spuneti si anul si data nasterii,pentru a sesiza diferentele dintre noi(si punctele comune} si sa imi spuneti ce stiti si ce credeti,pentru a exista un echilibru intre cea ce dam si cea ce primim.Eu pot sa va dau o alta imagine,insa cea ce ne leaga nu este jocul imaginilor dintr noi,ci sensul comun,Iubirea daca vreti.Si aici nu este vorba de iubirea fata de ceva sau cineva,este vorba de Starea de Iubire,care porneste de la intelegere si acceptare,respect si politete si ajunge pina la identificare cu natura,cu viata,cu Universul,si.....cu Dumnezeu.Offff.

    RăspundețiȘtergere
  13. Intelegem fiecare dintre noi o portiune din realitatea inconjuratoare si este corect, cred eu, sa intelegem ca fiecare dintre noi face parte dintr-un fel de explozie informational-emotional de tip fractalic (buna expresia, de ce sa nu o folosim, nu??!!) in care totul dezvolta totul, totul zamisleste totul, fara sa se desfiinteze nimic... ce frumos exemplu, totul infloreste fara sa determine moartea, disparitia altor existente.. Eu cred ca universul ne da o lectie uriasa, ca sa nu mai spun de faptul ca fiecare fel de vietuitoare vede nivelele fractalice de la puterea ei de intelegere. Pe masura ce creste, vede si constientizeaza nu numa isetul de la nivelul ei, ci toate seturile care s-au dezvoltat de la inceputuri (din radacini) si, treptat, poate sa extrapoleze totul la viitorimi din ce in ce mai fine, si mai profunde totodata...
    Splendid !!! Iulius era bine sa fie si el cu noi, si el este un om de o sensibilitate cu totul deosebita!!
    Universul nu pune intrebari, el isi ofera splendorile in felul lui, iar noi invatam sa o facem, de asemenea, in felul nostru.. Universul ofera, dezvolta in continuare fara sa se opreasca, in timp noi vedem ce are, mergem si noi mai departe, cu toate cele pe care le avem in cunoasterea noastra...
    Suntem aspecte diferite ale aceluiasi fel uman de a fi, iar tocmai diversitatea de aspecte ne intregeste si pe noi, si universul pe care il descoperim azi... Universul nostru este atat deGENEROS.. el nu arunca nimic la cosul de gunoi... Ce spunea prietenul nostru Mendeleev??... "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga... totul se transforma" as fi avut de spus ceva aici - de la nivelul nostru de azi (caci in vremea lui era ceva fulminant, uluitor de adevarat!! si ramane oricum la fel de minunat si azi..)si anume: totul SE SUBLIMEAZA... CU GRATIE...
    Putem si noi sa traim, Adrian, cu gratie... Voi, sotia ta si cu tine, sunteti oameni de arta, iubitori de arta, iar arta este insasi inestimabila calitate care se transcede mereu in lumea care SE SUBLIMEAZA...
    Iar filozofia este arta de a cerceta, de a intelege si a oferi tuturor asemenea comori umane.. este arta de a trai... este gratia de a cauta, si a gasi, si a oferi... Nu degeaba erau reprezentate la vechii celti astfel de trairi drept FLORI DE CRINI... uitati-va pe emblemele regale, crinii de Anjou isi au radacinile exact in astfel de intelegeri ale sublimilor celti...
    Ce frumos... Mai vorbim... Multumesc, Adrian, caci tu m-ai inspirat de multe ori!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Stimate Domnule Adrian!
    Eu am spus ce credinta am!Tu insa nu vrei sa-mi spui ce credinta ai si atunci cum poti tu sa arati altora o cale cand eu iti spun ca mie DUMNEZEU mi-a aratat Calea si din pacate inca nu vreau sa urmez aceasta cale sau poate DUMNEZEU vrea inca sa mai vorbesc si altora despre cele trei minunate si Divine revelatii care mi-au fost oferite de DUMNEZEU ca astfel sa fiu cu EL,cu Iisus Hristos si cu Sfantul Duh in Rai.Ce credinta ai?Dupa ce scriptura te ghidezi?Ti-ai facut tu insuti o scriptura si daca da care este aceea?Cand au fost facuti oamenii si cand a fost facut Adam si cand a fost facuta Eva?Orice scriptura ar trebui sa inceapa cu Facerea!
    Numele pamantesc nu este decat o eticheta pamanteasca pusa de oameni cu Voia lui DUMNEZEU?Intr-adevar DUMNEZEU i-a spus lui Moise:"EU SUNT"!Dar nu uita ca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui DUMNEZEU si deci suntem Dumnezei facuti de DUMNEZEU si de trei ori scrie in Biblie ca suntem Dumnezei si DUMNEZEU este al tuturor,dar Poporul Ales al lui DUMNEZEU este Poporul Evreu si eu nu sunt evreu si am fost ateu o vreme si-mi pare rau!Adevaratul meu nume in Ceruri este de la inceput unul singur si neschimbat si cu Voia lui DUMNEZEU un destin si o misiune am ori de cate ori ma voi reintrupa si odata si odata mai devreme sau mai tarziu sau la Judecata de Apoi in mod sigur voi afla care este numele dat de DUMNEZEU sufletului meu!Tu vorbesti de 9 corpuri si eu iti spun ca exista doar suflet si trup si amandoua sunt in Mainile Lui DUMNEZEU!Iisus Hristos vorbeste in parabole dar putini sunt cei ce le inteleg!
    Ai citit vreodata vreuna din cele 4 Evanghelii din Biblia Ortodoxa?
    Care este rugaciunea ta?Rugaciunea mea este doar Rugaciunea Domneasca pe care Iisus Hristos a lasat-o evreilor si deci si neamurilor!
    De ce evreii sunt cu mult mai putini numerosi decat chinezii?Raspunsul corect la aceasta intrebare va arata ca Tora si Biblia Ortodoxa sunt Adevarate cu exceptia catorva afirmatii din epistolele si Apocalipsa din NT ale Bibliei Ortodoxe.
    Ce importanta are pentru tine numele meu pamantean si varsta mea trupeasca din aceasta viata?Oare nu stii ca varsta tuturor sufletelor de oameni este aceiasi si oare crezi tu ca DUMNEZEU mai face azi suflete de oameni???!!!DUMNEZEU SUSTINE INTREGUL UNIVERS!Cum iti explici ca azi se nasc aproape in mod egal baieti si fete fiind astfel un echilibru perfect atat la nivel local cat si la nivel mondial?
    Te rog mult arata-ti identitatea religioasa si astfel vom putem discuta in mod sincer si vom vedea ce Cale trebuie urmata pentru a ajunge la DUMNEZEU in CERUL in care este Tronul Sau!
    Vorbesti despre iubire si te intreb iubesti intreaga Creatie a Lui DUMNEZEU?
    Daca nu raspunzi la intrebarile mele inseamna ca tu monologhezi si astfel eu nu inteleg ce spui!
    Intreaba-ma si iti voi raspunde si eu!
    Ma compari cu Ulise,dar tu nu-mi spui nimic care sa ma incante!
    Numele meu pamantean poate este Socrate si de aceea pun intrebari ca sa aflu Adevarul!
    Te rog din tot sufletul meu si pentru NUMELE LUI DUMNEZEU raspunde cu sinceritate la intrebarile mele!Fii barbat!Nu poti afla Adevarul decat daca vrea DUMNEZEU si dupa aceea cercetand Cuvantul Lui vei vedea cat de minunat este Cuvantul sau asa cum este scris in Biblia Ortodoxa!Daca nu raspunzi la intrebarile mele nu mai scriu nimic pe blogul tau si poti ramane sa discuti cu cei din cercul vostru stramt!Ce-ti pasa ce nume am cand nici tu nu-ti stii numele sufletului tau dat de DUMNEZEU!Ce este sufletul,ce forma si ce culoare are?Nu confunda aurele cu sufletul,caci aurele sunt radiatii ale sufletului!Sufletul este de natura materiala si veti afla u totii in viata aceasta sau intr-o viata viitoare!
    Nimeni nu vine la Iisus daca nu-l trage TATAL adica DUMNEZEU si nimeni nu ajunge la TATAL adica la DUMNEZEU decat prin Iisus!Iisus spune:"Cunoasteti Adevarul si veti fi liberi!Roaga-te la DUMNEZEU sa-ti arate Adevarul si cand ceri asta sa fie ca si cand ai si primit Adevarul de la DUMNEZEU!Oare tu ai alt DUMNEZEU decat cel al lui Iisus Hristos si DUMNEZEUL lui Iisus Hristos este DUMNEZEUL intregului univers si deci si al tuturor oamenilor!AMIN!
    Hai sa dialogam!Observ ca pe blogul tau sunt numai monologuri si un monolog nu este o dezbatere,adica o polemica ci este o vorbire fara noima a surzilor si a orbilor!
    Astept raspunsuri la toate intrebarile mele de pe acest blog!
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  15. Stimate Domnule Adrian!
    Daca vrei sa nu mai postez pe blogul tau,spune si eu ma voi conforma,dar te rog nu mai bloca blogul,caci astfel blogul tau este un monolog!
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga domnule,nu am blocat blogul,cit l am setat sa moderez comentariile,pentru a putea face fata valurior gen tsunami,dar si linistii de dupa furtuna.Totusi,am publicat tot cea ce ati scris,pentru ca,cu toate aparentele de contradictie,va respect imaginea si credinta.
    Vorbiti de monologuri,si totusi v am raspuns la fiecare intrebare,insa acum la noua serie imi e greu sa va raspund,pentru ca dvs. nu doriti raspunsuri,cit confirmari la propria credinta.Faptul ca ati avut revelatii,ma bucur pentru dvs.,insa va asigur ca fiecare om are mai devreme sau mai tirziu,cel putin O Revelatie,insa aceasta este o experienta pur particulara,care nu se trimbiteaza si nu apare pe bloguri,iar cei care totusi o fac,au avut doar momente de iluminare,care sunt naturale,si,fara sa vreau sa va dezamagesc,destul de frecvente.Insistati pe a afla care este credinta mea,desi v am raspuns cit se poate de clar,pentru mine CREDINTA INSEAMNA CUNOASTERE,asta implica toate religiile,toate orientarile spirituale,toate filozofiile,insa nu memorate de a valma ci sintetizate,particularizate si mai ales intelese,pentru ca IUBIREA pleaca de la intelegere.Daca noi discutam paralel,pe lungimi de unda diferite,fiecare cu imaginea lui,nu inseamna ca nu exista dialog,cit ca nu exista puncte de legatura comune.Si atunci,eu am specificat cui ma adresez,oamenilor lucizi si responsabili,care pun prietenia si colaborarea mai presus de interese si scopuri,care incearca sa creeze o armonie,nu sa se impuna sau sa si afirme propria imagine ca fiind superioara.Nimeni nu ne poate oferii informatii si solutii mai bine decit Noi insine.Daca inca mai cautati in exterior,cea ce este dintotdeauna in realitatea interioara,exista o gramada de site uri si bloguri care vorbesc cu si despre Dumnezeu,si as propune sa va orientati catre ele.Deasemenea, v as propune sa va deschideti un blog propriu,este gratis si simplu de facut,unde va puteti expune imaginile si ideile asa cum doriti,si aveti mari sanse de a rezona cu oameni care au aceleasi idei si imagini,si poate primiti raspunsuri la toate intrebarile dvs.Si inca un sfat,modul dvs de exprimare este agresiv,chiar daca nu realizati asta,treceti usor de la politete la tutuire,iar spiritualitate agresiva nu exista.Blindetea,armonia,calmul si cuvintele frumoase isi au rostul in orice comunicare ce tine de acea latura a noastra,deci daca continuati in acest stil,voi refuza sa raspund,nu pentru ca nu va respect sau nu vreau dialog,ci pentru ca lipseste compatibilitatea,armonia si legatura intre imagini.Va multumesc pentru intelegere si va doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am citit toate comentariile, imi pare tare rau ca de fiecare data cand de discuta despre credinta se ajunge la polemica. Mi-as dori sa se poarte un dialog civil, chiar daca avem conceptii diferite, sa incercam sa ne respectam ideile, sa nu ne mai acuzam reciproc.
    Haideti sa inlocuim frazele de genul: Credinta mea e Crestinismul, Credinta mea e Buddismul etc...etc...Haideti sa spunem simplu: Credinta mea este sa fac BINE si FRUMOS.
    Haideti sa ne ,,dezbracam'' de orice ideie, orice credinta, orice cunoastere, sa ramanem puri, sa nu mai credem ca stim totul, sa ne respectam, sa ne iubim, sa ne bucuram cu totii, impreuna de viata, in armonie.
    Cristiana spunea mai sus ,,arta este insasi inestimabila calitate care se transcede mereu in lumea care SE SUBLIMEAZA...''

    ARTA este cea care ne poate ajuta sa devenim mai buni, mai intelegatori, mai creativi. ARTA de a iubi, a pretui tot ce este frumos, pentru ca eu cred ca gandurile si pasiunile noastre se reflecta in comportamentul nostru, iar lumea materiala prinde forma gandurilor noastre.
    Haideti, in loc sa ne certam, sa incepem sa cream, haideti sa pictam o lume mai buna, fara zeci de credinte, haideti sa cantam naturii, pentru ca spiritele noastre sa se contopeasca intr-unul singur, intr-o armonie perfecta, haideti sa recitam si sa scriem numai mesaje de IUBIRE, eliminand conceptele filozofice de orice fel, haideti sa impartasim creatia noastra cu cei din jurul nostru, eliminand orgoliul si zgarcenia, pentru ca ARTA este cea care aduna oamenii si ii determina sa fie mai buni. Nu CREDINTA si nici DUMNEZEU.

    Va doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  18. E trist ca uneori,pentru a se demonstra ca o credinta e mai "adevarata "decat celelalte,oamenii ajung sa se jigneasca unii pe altii.Credinta inseamna sa faci bine,asa cum spune si Ady! Sa iubesti si sa accepti convingerile fiecaruia,sa respecti oamenii ,sa vezi frumosul in tot ce te inconjoara!

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu sa ajuns chiar la jigniri,insa contrastul intre ceva si altceva este neplacut.Se vede bine aici acea "Unitate in diversitate" si ma bucur ca suntem atit de deosebiti,si totusi impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  20. Scuuuuuzeeee!!! Lavoisier !!
    Oboseala, nebunia, vartejul acesta... Impardonabil, oricum....
    Sau poate ca merit iertarea, nu?! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Pai,si unul si celalalt,vin de la Tatal.Citeodata,informatiile se mai amesteca intre ele,dar tot sensul conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu cred ca religia nu are importanta. Toate sunt cai care duc in acelasi loc, fiecare in stilul ei. Trist e ca sunt oameni care nu inteleg asta, si care se inversuneaza impotriva a ceea ce nu inteleg si care condamna ceea ce nu cunosc. Cineva ar trebui sa le spuna ca nu mai traim in Evul Mediu, unde toti cei care nu erau la fel cu gloata si gandeau un pic mai departe erau ucisi. Sau unde popoare intregi de "necredinciosi" erau decimati in numele credintei "adevarate". Traim in Era Varsatorului si cred ca aceasta inseamna si, sau mai ales, libertatea de a gandi si libertatea de a exprima. Ce conteaza ca urmezi calea crestina, islamista, budista, Yoga, druida, animista, oricum tinzi spre acelasi lucru. Spre Divinitate, spre Adevar. Iar daca si intelegi calea ce-o urmezi, si nu o urmezi orbeste, "pentru ca asa trebuie" o sa vezi ca toate religiile spun acelasi lucru: suntem o scanteie de Divinitate, la fel cu tot ce este in jurul nostru. Sau cum spunea Hermes Trismegistus: "Oamenii sunt zei muritori, iar zeii sunt oameni nemuritori".Adevarul este valabil pentru toti, indiferent in care tara se gasesc ei, ce limba vorbesc si ce religie au. Adevarul este unic. El va fi perceput si inteles la fel, indifererent in care colt al lumii s-ar afla cel care-l cauta.Si atunci de ce polemici si inversunari fara rost?

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu stiu doar un singur lucru: acela ca nu stiu nimic. De aceea imi fac propriile mele idei, presupuneri, bazate pe propriile mele experiente fara sa acuz pe cel care nu-mi impartaseste opiniile. La randul lui banuiesc ca isi creaza propriile idei bazate pe propriile trairi, care pot fi diverse de ale mele. Apar probleme de intelegere reciproca atunci cand unul sustine ca doar ideile lui sunt bune,ca doar trairile lui sunt cele reale. Asa se intampla cu marea majoritate a credinciosilor (crestini si ortodoxi), ambele religii sunt posesive si agresive. Spun asta pentru ca pe mine m-a lovit de aproape, unchiul meu este dascal , nu puteam avea o conversatie normala cu el, discursul era intotdeuna de DUMNEZEU. Defapt, aceasta repetare hipnotica a cuvantului duce la o stare de iritabilitate, atat din partea celui care il rosteste cat si de partea celui care e nevoit sa asculte.
    Pe mine ma scoteau din minti trei expresii:
    HARUL LUI DUMNEZEU, MILA LUI DUMNEZEU si nelipsitul DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai cred ca ai dreptate, Ady, pentru ca omul nu si-a descoperit inca propriul har, pentru ca s-a obisnuit sa stea cu mâna intinsa a cerşeală pe la "colţurile" istoriei, si sa zica mai curand "Da Doamne!" decat "Doamne.. eu fac ce pot, tu ajuta-ma cu ce crezi"!!! Greu, taică, greu de tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Asta ultima este foarte potrivita,daca am face tot ce putem,ne am da seama ca avem tot ajutorul si tot ce ne trebuie,si poate ar disparea bilciul asta,si ideea de acel "cineva"care face si desface ca totul sa mearga cum merge,de parca am fi figuranti intr un spectacol care nu ne apartine.De fapt,noi suntem si regizori si actori si figuranti,si scenaristi,chiar si recuzita si decorul,totul,totul.

    RăspundețiȘtergere
  26. Cind spunem Domnul,sau Tatal,e acea parte din noi divina si absoluta,la care inca nu avem acces,dar asta nu inseamna ca este separata de noi.Suntem prezenti in toate dimensiunile posibile,chiar daca percepem numai una.Nici curentul electric nu se "vede",cu toate astea,nu ne inchinam la priza,ba chiar ne folosim de el la modul firesc,de ce?pentru ca ne am obisnuit cu asta.La fel ne putem obisnui si cu ideea ca suntem Divinitati Intrupate,care printr un sacrificiu de Sine,au ales sa experimenteze toate nivelurile creatiei.

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu reusesc sa inteleg acest lucru, ar avea un sens pentru ca altfel nu imi pot explica acele ,,trairi'' de care aminteam mai sus, problema este ca marea majoritate a persoanelor indoctrinate nu vor nici macar sa conceapa aceasta idee. Ma iau exemplu pe mine si pe cei din jurul meu. Doresc sa impartasesc experienta mea cu cei de langa mine, insa nimeni nu ma asculta, pentru ei idea de ,,spirit'', ,,corp astral'' si ,,corp eteric'' este egala cu ,,nebunie''
    De fiecare data cand incerc sa explic ca avem posibilitatea de a iesi pur si simplu din corpul fizic, constienti fiind, avem posibilitatea sa ne observam corpul eteric si ca putem simtim exact momentul desprinderii, stii ce imi spun cei dragi mie? Ai luat-o razna, iar incepi cu spiritele tale! Si totusi, aceste persoane dragi mie, nu sunt persoane malefice, dincontra, sunt persoane responsabile, generoase, iubitoare dar care nu vor sa-mi accepte realitatea mea. Sunt sigura ca foarte multe persoane care au aceleasi experiente ca ale mele au incetat sa discute cu cei din jur tocmai din acest motiv: Refuzul ascultarii.

    RăspundețiȘtergere
  28. Cu persoanele lucide dar inconstiente,respectiv care se confunda cu corpul fizic,este o satre de anestezie autoindusa,parte prin alimentatie denaturata,parte printr o suma de conce[te care prin obsnuinta si repetitie au ajuns sa fie traite ca si realiatate sau pur si simplu,inca nu le a sosit vremea sa stie mai mult decit stie.Noi suntem datori sa i intelegem pe toti si exista forme de exprimare materialiste,dar care vorbesc despre aceleasi lucruri:in loc de eteric-bioenergie,in loc de astral si emotional,pshihic,in loc de spirit,natura viata,in loc de mental gindire s.a.m.d. si putem comunica fara a folosi termeni cu care ei nu sunt obisnuiti.Si oricum,intelesi sau nu,mergem inainte si poate le trezim macar curiozitatea,de ce si cum?,urmind sa ne folosim experienta ca un exemplu viu,fiindca in primul rind este vorba despre Eu,despre viata noastra.

    RăspundețiȘtergere