vineri, 11 februarie 2011

Intre doua lumi



Sau intre doua ape,pentru ca doamne doamne a despartit apele de ape,iar noi
am ramas undeva la mijloc,intre apa cer si apa pamint.
Am urmarit zilele acestea ultimul Zeitgeist,si sunt impresionat de cita energie se depune pentru a demonstra partialitatea si suma de convingeri raportata la acest plan dens.
Am amintit de multe ori ce inseamna perceptia senzoriala,cea care ne ajuta sa constatam efectele
potentialului infoenergetic interior,desi practic interior sau exterior,esenta
este aceasi.
Din acest punct de vedere,perceptia numai la nivel intelectual,de observare
si convingeri despre observatii nu este de ajuns,la fel ca si perceptia numai la nivel de traire,
de emotie si stare de fond,de conjunctura si imagine de ansamblu,aceasi partialitate.
De aceea spun ca suntem intre doua ape,cu capul in nori dar cu picioarele pe pamint,pentru
ca astfel ia nastere sinteza intre potential si manifestarile lui.
Cei din Zeitgeist spun ca schimbarea mediului si a convingerilor de baza ale omenirii raporat la tot cea ce merge prost acum,respectiv economie,consumism,mediocritate,frica si profit schimba fundamental mediul evolutiv al omenirii,generind o lume mai buna.
Insa lumea in sine nu are nevoie de schimbare,nu la nivel de cea ce numim noi lume,insa locuitorii ei care o percep,cu sigurnata da.
Nu aminteste nimeni de evolutia reala in Zeitgeist,
de expansiunea mentala,de constienta si constiinta,de reflexie si contemplare,de meditatie si creatie constienta,toate acele mijloace care nu sunt scopuri dar cu sigurnata au ,si dau, un sens.
Astfel avem o interpretare senzoriala a realitatii,pe aceleasi convingeri de baza,noi si ceilalti,in
general noi cei "buni" si ceilati cei "rai",neintelegind ca separarea polaritatii pur si simplu o intretine.
Daca ar fii vorba de schimbare a convingerilor fundamentale,cea mai importanta ar fii ca atit noi cit si ceilalti este o iluzie si ca indiferent de aparentele duale,suntem in aceasi barca planetara si cuprinsi in acelasi Tot.
Nu vrea sa apar smecheriile si partea urita,toata acesta deviatia pur materialista si pur senzoriala cu dramele si consecintele limitative care rezulta din asta,insa
m-am predat in fata Existentei care este Inteligenta Infinta,iar daca Ea-El permite astfel de manifestari,inseamna ca au sens dincolo de orice partialitate si limitare a perceptiei noastre.

Din propria experienta pot spune ca nu depasesti dualismul decit trecind prin el,pe de alta parte depasirea dualismului nu se rezuma la o singura viata si nici la o perceptie partiala asupra unor singure experiente care pot fii vazute ca bune-rele,cit din sinteza lor.
Cind tragem linie si observam cu ce ne-am ales din Toate experientele nu este la fel
ca atunci cind traim la maxim o experienta partiala,o drama,o limitare sau chiar o deschidere,o revelatie.
Mai mult chiar,Totul este perfect in esenta,perfectibil in manifestare,insa in esenta la orice actiune indiferent cit de dramatica sau inaltatoare pare ea,exista o contra actiune egala si de sens opus,perceptibila sau nu,asa este construit universul.
Daca ar exista inegalitati,partialitati sau deviatii necontrolate la orice nivel al creatiei asta ar echivala in perceptia noastra cu lipsa fundamentala de credinta,si din punctul asta de vedere,in autolimitarea noastra suntem necredinciosi indiferent de eticheta de credinta pe care ne am asumat o.
Totul este inteligenta,armonie si perfectiune,insa aceasta prezenta fundamentala a Totului nu este obligatoriu sa se suprapuna cu prezenta noastra in cea ce intelegem din propria inteligenta.
Cea ce pare absurd,abstract sau la un nivel perceptibil,dramatic,se intilneste cu el insusi in infinit intr o forma coerenta si egala,in deplina armonie,aceasta este baza credintei reale si totodata constructia neutralitatii in spirit,neutralitate care nu se confunda cu stagnarea si impersonalul,cit cu holistica, sinteza si capacitatea de actiune pe planuri multiple.
Si sa revin la apa numita pamint,multe din viziunile din Zeitgeist sunt aplicabile si au un substrat foarte constuctiv,din punctul meu de vedere.Insa nu economia bazata pe resurse ne lipseste noua,cit intelegerea faptului ca orice cantitate este limitata,insa cresterea continua a calitatii ne elibereaza de dependenta fata de cantitate,fiind necesar sa ne obisnuim cu un aspect foarte simplu:Putin,da bun.
Faptul ca Zeitgesit promoveaza egalitatea este laudabil,si faptul ca o distribuire a resurselor de baza care intretin viata fizica ne scuteste de gramada de manifestari haotice,pradalnice si primitive,insa consider ca toate astea vin de la sine si inca multe alte calitati firesti ale FIINTEI,atunci cind fiecare in parte se trezeste si devine constient de el insusi,de rolul si rostul sau in lume si univers,in care rol intra din start apartenenta la tot cea ce inseamna binele comun,pentru ca binele comun este propriul bine reflectat.
Acest aspect deschizator de ochi este prezentat si de documentar,insa cu drama si spectacolul de rigoare,cea ce nu este necesar in acest moment pentru ca vedem cu ochii cea ce ne ajuta sa fim noi insine,dincolo de aparentele dramatice,viata este minunata prin ea insasi,natura este din ce in ce mai Vie,cerul tot mai colorat si mai plin de sens,zimbete sincere ale oamenilor sunt din ce in ce mai detasate de aparente,si multe alte aspecte prin care sesizam schimbare si iar schimbare.
In documentar se prezinta orasele viitorului,bine structurate si cu o tehnologie autointretinuta,insa eu vad in orasele viitorului mai degraba asta,tehnologia,accesul la informatii si eventual loc de intilnire si adunare,iar viata rispita pe coclauri in natura,in comunitati creative autointretinute,pentru ca odata cu depasirea fricii si alinierea la legea rezonantei,nu mai simtim nevoia sa stam claie gramada pentru a fii noi insine.
Unii nu mai simt asta de pe acum,cu alte cuvinte,se simt bine in pielea lor.
Daca transportul la distanata este spontan,si sunt convins ca deja exista tehnologia necesara,plus mijloace de comunicare holografica,si pentru asta exista tehnologie,devine neimportant unde stai cu trupul atita timp cit poti lua legatura sau te poti intilni cu oricine,oricind,existind si mijloace neconventionale,respectiv telepatie si bilocatie.
Cred ca omenirea se va scinda,acea alegere la alegere,o alegere fiind a fii cu constienta aici,o alta alegere fiind cum si la ce nivel.O parte va continua pe calea inertiei,pe asocieri si asociatii,inclusiv aglomerari urbane iar o parte foarte aproape de tot cea ce inseamna Viata,respectiv trait in armonie cu natura.Traitul in armonie cu natura nu exclude tehnologia,cit simplificare si armonizarea ei,ca un exemplu fiind mijloace de producere a energiei care se adapteaza exact la cit consumi,fara stocare si apreciere a cantitatii,cea ce Zeitgesit precizeaza corect ca o reevaluare a cea ce este.La fel si productia de alimente si bunuri,si probabil ca pentru multi va disparea ideea de consum cu desavirsire,ei fiind cei care da,nu cei care "au nevoie".
Legind apele de ape,ca o concluzie a acestei legaturi,toti au dreptate in felul lor si de fapt nimeni nu are dreptate pentru altii,cit pentru el insusi.Din suma convingerilor noastre si a felului in care vrem sa percepem si sa generam schimbare,se va naste o lumea mai buna,mai pozitiva si mai dinamica,sau nu.Insa pentru fiecare in parte exista posibilitati de creatie a unei lumi propri mai bune,si consider ca acesta este sensul de urmat.


2 comentarii:

  1. Mai intai Dumnezeu a despartit Lumina de Intuneric
    GENEZA 1:3. Dumnezeu a zis: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.
    4. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.
    Si o face si acum MAI INTAI ,continuu !
    Nu INCURCA lucrurile !

    RăspundețiȘtergere
  2. Prosteala fratilor , prosteala nu suntem a nimanui,religia este o lege impusa ca sa tina luema an frau.Religia este o indobitocire a popuatiei.TREZITIVA.

    RăspundețiȘtergere