luni, 7 noiembrie 2011

Nou si vechiAm renuntat in ultima perioada,destul de lunga dealtfel,sa  rostogolesc cuvinte.
Imi pare inutil si irosire pentru ca experienta nu sta in cuvinte, fraze si idei ci in esenta lor,in starile pe care le genereaza acestea si actiunile care rezulta din asta.

Si totusi,comunicare este importanta iar cuvintele sunt instrumetul cel mai la indemina pe care il avem,de accea am ales ca mai scriu cite ceva despre...noi,si in ultima instanta despre mine.

S-au perindat multe imagini ,povesti  si experiente prin perceptia mea,iar acum,in acest moment,e pace,pacea mintii care se traduce prin potential exprimat,aceste rinduri,ceva muzica creata sau interpretata zilnic,tendinta de a intelege si accepta chestii generale si particulare,in context sau in afara lui.

Suma de convingeri pe care o numim cunoastere se schimba odata cu noi,odata cu viata,fiindca noi suntem de fapt perceptorii vietii printr un filtru mai mult sau mai putin limitat,aceasta cunoastere,numita mai pompos in cercuri spirituale cunoastere de Sine.

Credinta mea ma poarta spre un singur tot,un singur Eu,un singur Sine exprimat in infinitati de aspecte individuale,parte constiente de Intreg,parte separate sau separartiste.
Astfel ajung la sensul a cea ce vrea de fapt sa transmit,nou este chintensenta vechiului iar vechiul...nu exista,fiecare aspect,moment,conjunctura este noul iar amintirea este o simpla scintilatie a mintii.

De aici,toate povestile despre trecut,combinat cu toate sperantele si asteptarile legate de viitor sunt doua mari bule de potential exprimate intrun singur punct,Acest moment.
Acest moment este maximul de trecut si viitor,fie el particular sau general si cine sta sa urmareasca intreaga tesatura de trecut si viitor exprimata in Acum?

Nu ma leg si de aici,fiindca dau de textul clasic,iar aiciul meu are putina legatura cu aiciul fiecaruia in parte,chiar daca respiram in fapt acelasi aer mirosul si calitatea lui sunt diferite pentru fiecare in parte,la propriu si la figurat.

Cum nu intentionez sa vorbesc de calitatea aerului,desi aerul din jurul fiecarui individ conteaza,ma reintorc la eternitatea momentului,cind spun acum ma refer la toate aspectele lui,potentiale,exprimate si expirate,sau prezente si de actualitate.

Acumurile mele insumate au putina valoare raportat la conjunctura in care ne aflam,insa au toata valoarea posibila ca si perceptie,mai ales ca asta imi ofera posibiltatea sa pot schimba ceva.

Cea ce nu cunosti nu se schimba,pot schimba altii necunoastearea ta,insa  devii un simplu beneficiar al schimbarii,iar ca si consecinta urmeaza proiectia,acea capra a vecinului dupa care in mare parte ne ghidam.

Cei care intradevar tac si fac sunt putini,dar si daca ar fii unul singur am putea salva sodoma si gomora,la citiva deja am salvat aparentele per ansamblu,iar la din ce in ce mai multi putem zimbii fericiti,cursul este spre ce trebuie.
Si acum sa renunt la exprimarea aforistica si sa revin la acumul concret.

Multe povesti spirituale se intimpla acum pe planeta,mii de nave,mii de fiinte care fac si dreg,mii de zimbete si stari extatice,mii de scoli si de grupari,este aceasi fervoare prezenta din 2 in 2 mii de ani in momentele de cotitura,insa cea ce rezulta din asta trebuie trait si experimentat...de fiecare in parte ca si experienta particulara.

Mentalul colectiv,acea minte de zi cu zi plina de zvonuri si birfe,imagini si pareri,constatatari si dezamagiri nu are capacitatea de a intelege cea ce cuprinde,doar misca creatiile colective de colo colo,pentru a intelege, accepta si schimba la modul concret imaginea de anasmblu este nevoie de atentia si luciditate protagonistilor,si aici ma refer la cei care au raspuns cu brio la adevarat sau fals,fie si pe facebook.
Ce este fals in Acum?

In primul rind cea ce nu dainuie,vine si pleaca dupa bunu i plac,iar din acet punct de vedere cea ce dainuie este faptul ca suntem,respiram si putem observa,restul e can can.

Mai avem de buna seama si observatia pertinenta ca tot cea ce facem se afla in noi si pentru noi,chiar daca asta implica si multi altii prinsi in acelasi joc,fiecare cu fiecare.

Aceasta observatie ne face mai responsabili si mai atenti,dam tot mai putine palme,fie si mentale,incercam sa fructificam doar partea pozitiva si sa acceptam ca si punct de referinta parte neconstructiva fiindca,deh,este vorba numai si numai despre noi insine.

Daca totusi apar tensiuni si neintelegeri,spre deosebire de alte acumuri mai putin aprofundate,acum suntem constienti de ce si cum,constienti si de consecinte,cu alte cuvinte am devenit vizionari si clar(in sensul de clar)vazatori.

A face gesturi sau actiuni inconstiente,agresive,separatiste este in fond si la urma urmei o alegere personala fata de care putem fii cit se poate de neutrii si nimeni nu contesta dreptul unor  personaje de a si urma instinctul si limitele mentale de perceptie,cu mintea de Aici,insa in general se dovedeste complet nepractic in multe acumuri referitor la......calitatea vietii pe care vrem sa o traim.

Daca nu  vrem calitate,ci cantitati cit mai mari de.....orice,putem fii oricum,nimeni nu ne poarta grija,nici dorul,judecata ne apartine, aici sau in general...dincolo.
Nah,m-am ferit de atunci incercind sa ramin in acum si am dat de aici si acolo,separatismele mintii dublu impartite in patru:))

Revenind la curentul spiritual modern(pompos,nu?),reiki,meiki,teiki,sama,chanell,e.t,miti(ca),zamolxian pe aste plaiuri,exista in multe acumuri actualizate sau nu,acum sa exacerbat ca o moda.ca un refuz de acceptare ar spune un psiholog,ca o replica la materialsmul dialectic creat cu sirguinta de comunisti si continuat cu entuziasm de capitalisti si..preoti.

Toate aceste curnete de opinie teoretice,care trebuie sa recunoastem ca sunt frumoase fata de uzinele mastodoont sau vapoarele de tspe tone,nu ne ajuta sa respiram si sa privim cu adevarat,insa ne ajuta sa speram,iar speranta intro lumea mai buna,presarata cu fapte,cu schimbari reale,poate chiar creea acesat lume.

Toate portalurile si datele limita au sensul de a ne trezi la recunoastrea faptului ca noi putem fii un portal si o data limita,acel miine ma las de fumat urmat de fapte reale,sau cu asta m-am batut in tinerete,azi ii zimbesc,miine il invit la o cafea,peste o saptamina suntem amici,iar la anul ne trezim la o cabana la munte impreuna,ce alt portal mai poate creea o serie de conjuncturi asemanatoare?

Dar o mare parte din curentul spiritual este de fapt"cum sa fac sa plec de aici",sa ma inalt, sa ma iluminez,sa plec in in alte planuri si alte galaxii,si intradevar este o inchistare lumea fizica,dar este si o binecuvintare cind privesti cerul albastru cristal,muntii de sus in jos sau jos in sus,priviri inocente la animalute si copii,pline de lumina si cadura,chestii care le poti observa doar cu ochii fizici.

Acuma,iarasi,alegerea fiecaruia si nu cred ca este atit de deranjant spirituali...cu diplome,si maestrulici care in defintiv le spun exact cea ce vor sa auda,cit cei care constient intretin ignoranata,care otravesc fizic, psihic si mental fara umbra de compasiune sau retinere o lume intreaga,dar....si asta este tot o alegere,iar dincolo de dualism toate sunt alegereri la alegeri,pina nu mai ramine nimic de ales,cit de acceptat...Totul.

4 comentarii:

 1. Pai vezi minunatule Adi ca se poate sa apari din nou...!? :))
  Esti un foarte bun eseist... :)

  Cu acest TOTUL am eu ACUM o problema...
  http://buriculuniversului.blogspot.com/2011/10/totul-despre-tot.html

  :)

  RăspundețiȘtergere
 2. "Dar o mare parte din curentul spiritual este de fapt "cum sa fac sa plec de aici", sa ma inalt, sa ma iluminez, sa plec in in alte planuri si alte galaxii, si intr-adevar este o inchistare lumea fizica, dar este si o binecuvintare cind privesti cerul albastru cristal, muntii de sus in jos sau jos in sus, priviri inocente la animalute si copii, pline de lumina si cadura, chestii pe care le poti observa doar cu ochii fizici."

  Me-mo-ra-bi-la...!!! Memorabila! :)
  Ti-o iau si o pun pe-un blog ca citat.

  RăspundețiȘtergere
 3. Toate-s vechi si noua-s toate...:))
  Minunat!

  RăspundețiȘtergere
 4. Draga Adi,
  :)
  Te rog frumos sa treci pe la mine... cand ai timp...
  Doar putin!
  http://rodulpamantului.blogspot.com/2011/12/bleu-ciel.html

  RăspundețiȘtergere