duminică, 5 august 2012

In-credere.

Este greu sa percepi jocul,rodul si nodul ascuns intre forme....si forme.
Cea ce privesti te priveste,cea ce esti te precede,cea ce vezi,poti si simti e ...incomprehensibil,cea ce te leaga este dezlegarea ta,si suntem in acelasi joc al unui vis rescris,oare de cite ori?
Am ascuns parabola si pilda incercind sa inteleg ,in alte pilde si parabole,si nimic nu ma dezluseste mai bine decit nedefinitul care desparte apele de ape.
Sunt multi capucino,nu doi in unul,ci tot in toate,cind ma uit in oglinda-eu,cind ma uit in jur,parti de eu,fie ca imi place sau nu,cind privesc infintul potential din simplu act de a inchide ochii si a nu zgomotii cu mintea,eul isi pierde forma,dar ESTE.
Si ce sa mai aleg din tot idealismul in viata de zi cu zi?
Partea de creatie poate,muzica inauntru si in afara,sau cerul,ah cerul, inepuizabila sursa de incintare si mirare,albastrul cristal,nori pufosi albi gri si roz si ochiul infint care se deschide odata cu deschiderea mea,sau viata,insasi viata,plante minunate,animalute curioase si fosnitoare,si oameni de toate felurile,formele si culorile.
Trezirea mea e nesfirsita,am ales sa ma trezesc la infint,jocul formei adinc inradacinat in mintea a cea ce ma inconjoara nu ma mai satisface,insa pulsul si si miscare din acest joc,si zimbetul ascuns,da.
Am ales deasemenea viata printre forme care par muribunde,oameni si locuri,cladiri si structuri de neinteles si inutile,interese meschine,preocupari marunte,toate inconjurate in VIU.Citeodata joc si eu,insa mizez pe o singura carte,cea  a prezentului,iar cea ce se considera viu,timpul,imi pare incremenit.
Ma las coplesit de viul din spatele aparentelor,si va multumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu