sâmbătă, 16 aprilie 2011

Citeva reflexii

Timpul este spatiul constiintei,este forma de energie infinta in prezentul continuu care sustine spatiul,respectiv raportarea la spatiu,forma.Noi numim timp succesiunea evenimentelor la care ne raportam,avind repere spatiale la baza acestei miscari,insa in fapt nu putem constientiza decit un continuu prezent in care ne aflam si ne miscam,trecutul si viitorul fiind proiectii ale mintii in acelasi cadru.
Tot cea ce se intimpla in acum etern este miscare,noi suntem  cei care ne miscam si schimbam cadrele de referinta ale lui Acum,generind prezenta lui Aici,la modul simplu ne miscam in timp construind spatiu.
Raportarea noastra la cele 2 dimensiuni este in legatura cu nivelul de perceptie senzorial care contine in el continuitatea,desi cadrele sunt in continua miscare,spatiul aici in eternul acum,noi creem o legatura constienta intre cadrele in miscare construind aparenta de static,de familiar,de siguranta,care in fapt apartine exclusiv nevoii senzoriale de raportare la forme fixe,perceptibile.

Vorbind cu un prieten zilele trecute,am afirmat legat de faptul ca sferele de lumina sunt reale,si era vorba de o realitate fizica, perceptibila,ca din punctul meu de vedere si imaginatia este reala,tot cea ce omul creeaza este la origine gind si imaginatie,indiferent ca baza construnctiei este matematica,fizica,chimica,artistica,etc.
Reperele cunoasterii noastre  atit in stiinta cit si in metafizica sunt constructii mentale mai mult sau mai putin elaborate care ne ajuta pur si simplu sa definim miscarea si sa o raportam la ceva,insa toata aceasta miscare nu are repere fixe in cadrul relativitatii.
Afirmatia"Totul este infoenergie"este strict legata de aceste repere ale cunoasterii,cea ce putem intelege din energie si informatie,si aici ne putem raporta la multiple repere din cea ce intelegem ca fiind energie sau fiind informatie.Un plan energetic major prezent in toate manifestarile fizice este energia electromagnetica,dar si emotia,iubirea,trairea intensa si pasiunea sunt forme de energie in miscare,astfel conteza mai putin forma energetica pe care dinamica o genereaza,cit felul cum o definim si la ce nivel energetic ne raportam
.Componenta informationala este tocmai intelegerea noastra legata de diferitele tipuri de energii,cu intreaga structura mentala raporata la fiecare energie in parte.
Acum,ca am exteriorizat cite reflexii mentale,sa trec la partea traibila,la noi insine.Toate aceste struncturi pe baza caroara ne construim realitatea proprie si acceptam realitatea colectiva sunt un fluid,un dans,o experienta,care trece prin sentimentele si pasiunile noastre,prin deschiderile sufletesti sau prin contradictiile noastre cu o gratie inaltatoare intr un proces etern pe care il numim viata.
Acest proces este definibil prin efectele sale,prin cea ce suntem capabili sa acceptam la un moment dat la nivel de traire interioara,insa spre inaltarea si evolutia intregului proces chiar daca este exprimat particular,in fiecare dintr noi.Suntem atribute ale vietii,la fel de schimbatoare ca si viata insasi iar tot cea ce treneaza si limiteaza cuprins in struncturile mentale prezentate mai sus,se opune cumva curgerii line si inexorabile care suntem.
Omul se trezeste intr o moment etern in linistea iubirii sale atunci cind nu se mai opune,accepta totul si renunta la orice limitare a mintii si sesizeaza ca de fapt structurile de orice fel ascund perfectiuna Creatiei si Creatorului.

Coincilerea mintii cu trairea in procesul etern se leaga  tocmai de creatia de repere si renuntarea cu voiosie la ele,intr un proces constant inaltator,atit creatile mintii cit si trairile si constientizarile sensibile se impletesc si ne recreaza,desi nu suntem neparat in recreatie.Intregul proces de invatare este aducerea aminte ,trairea potentialului zero infinit din care pleaca atit gindurile cit si trairile,iar acest potential il avem fiecare in noi,si il traim in linistea profunda..

10 comentarii:

  1. ce sa invat eu daca uit orice reper,orice revelatie? ce ramane,nu e decat un punct fix din care vad cum pleaca si vine totul...iar eu abia daca reusesc sa ma mai vad.

    RăspundețiȘtergere
  2. Timpul este MINTEA !
    Interesant blog, am sa mai vin pe aici !
    Renunta la Minte si nu va mai fi Timp !

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani bunule prieten!
    Sa iti dea Dumnezeu sanatate, ca sa te poti bucura de tot ceea ce ti-a daruit viata. Caci mai frumos, mai destept si mai tanar ca astazi, n-ai sa fii niciodata. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara
    Incerc sa imi explic ce mi se intampla dar nu reusesc...poate cineva este in masura sa imi dea cateva repere...simt de fiecare data cand ceva nu e in regula sau urmeaza sa se intample ceva rau, legat de mine sau de persoana pe care o iubesc. As vrea sa stiu mai multe despre aceste sentimente si ce inseamna mai exact. Mi s-a spus ca daca iubesti f tare o persoana, poti creea o legatura ca cea a gemenilor...

    RăspundețiȘtergere
  5. anonim, te conectezi cu persoana iubita, sau poate esti empat, urmareste daca si cu altcineva ai aceste premonitii

    f interesant blog, te invit sa participi daca ai timp la Pink Mondays

    RăspundețiȘtergere
  6. ,,structurile de orice fel ascund perfectiuna Creatiei si Creatorului...''...sau,mai degraba,o exprima decat o ascund.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai Adi, hai...:)

    Te-ai pierdut pe drum...?
    Tu chiar ai abandonat blogul acesta minunat ?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru anonimul cu premonitii- Ai auzit despre anxietate si despre previziunea care se implineste prin aportul tau ? Setarea mintii tale pe negativ se poate schimba in setare pe pozitiv ; corecteaza felul de a gandi si vezi ce se intampla. Succes !

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere